Patronen in de woestijn

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 422283
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
81 gratis verzending!

Omschrijving

De Grote Zoutwoestijn of Dasht-e Kavir, is een groot woestijngebied, centraal gelegen in het Hoogland van Iran. De naam komt van de zoutmoerassen (kavirs) die er liggen.

De grond van de woestijn is bedekt met zand en kiezelstenen; verder zijn er moerassen, meren en wadi's. De hoge temperaturen zorgen voor extreme verdamping, waardoor de moerassen en modderpoelen bedekt worden met grote zoutkorsten. Er waaien regelmatig zware stormen, die zandheuvels doen ontstaan van soms 40 meter hoog. Sommige delen van de Grote Zoutwoestijn hebben een meer steppe-achtig voorkomen.

De uitzonderlijke hitte en vele stormen in de Grote Zoutwoestijn zorgen voor uitgebreide erosie, die het vrijwel onmogelijk maakt het land te cultiveren.

Over Jeroen Kleiberg

Jeroen Kleiberg profielfotoIk ben schrijver en fotograaf woonachtig in Rotterdam. Een geweldige stad, maar eerlijk gezegd ben ik meer van ruimte en natuur.

Al jaren ben ik met grote regelmaat op reis. Op zoek naar het avontuur, nieuwsgierig naar het onbekende, geïnteresseerd in het alledaagse. Ik wil ontdekken en verkennen. Ik ben al op veel plekken geweest, maar op de meeste nog niet. Ik leg mijn reizen vast in beeldende verhalen en sprekende foto's. Als ik thuis ben fotograaf ik graag de skyline van Rotterdam.

Ik ben schrijver en fotograaf. Ik geef lezingen en fotopresentaties. Ik inspireer en laat mensen door andere ogen kijken.

I like to explore some more

Alle werken